Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sajtos szendvics Piemonti módra

2008.07.16

Sajtos szendvics

Piemonti módra

Hát nem egy hamburger, az tuti!

Hozzávalók:
• 4 tojás
• 2 saláta szíve
• 6 dkg parmezán sajt darabokban, 40 dkg reszelve
• 1 vöröshagyma
• 1 dl tej
• 2 dkg vaj
• néhány szelet kenyér
• só, bors

Elkészítés:
Megtisztítom és apróra vágom a hagymát. A salátát megmosom, megszárítom, majd kis darabokra tépkedem. A hagymát néhány perc alatt üvegesre párolom, vigyázva nehogy megbarnuljon. Ha szükséges, egy-két evőkanál vizet adok hozzá, aztán beleszórom a salátaleveleket, és megsózom. A serpenyőt még néhány percig a tűzön hagyom, közben a tartalmát óvatosan kevergetem. Ha a saláta megfonnyadt, ráöntöm a tejet, és közepes lángon tovább kevergetem. Tálban felverem a tojásokat, sózom, borsozom, hozzáadom a reszelt sajtot és a darabos sajt felét, azután a keveréket ráöntöm a salátára. Megpirítom a kenyérszeleteket, majd ráhalmozom a tojássalátát, végül a tetejét megszórom a maradék sajttal.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.