Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Almás-Müzlis csemege vaníliaöntettel

2008.06.01

Almás - müzlis csemege vaníliaöntettel


Hozzávalók:

1 kg alma
Fél citrom leve
50 g lágyvaj vagy margarin
50 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
150 g Dr. Oetker Vitalis Gyümölcsös müzli

Vaníliaöntet:

2 tasak Dr. Oetker Desszertöntet vanília
500 ml tej

Elkészítés:

Az almákat megmossuk, meghámozzuk, négybe vágjuk, és a magházat eltávolítjuk. A negyedeket tovább aprítjuk szeletekre, majd meglocsoljuk a citromlével. Az almaszeleteket egy kivajazott üvegedénybe (2 l űrtartalom) helyezzük.
A vajat és a cukrot egy főzőedényben addig melegítjük, amíg a cukor feloldódik, majd beleforgatjuk a Vitalis müzlit. A müzlis masszát egyenletesen elosztjuk az almaszeleteken, és a sütő alsó harmadában megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 35 perc

A vaníliaöntetet a tasakon található leírás szerint elkészítjük, és a meleg csemegével tálaljuk.

Tipp:

A müzlihez keverhetünk 1 csapott evőkanál fahéjat is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.